Endüstriyel Robot

Mitsubishi Robot Tercih Etmeniz İçin 5 Neden?

Robotik dediğimiz zaman akla gelmesi gereken şey bilgisayar bilimleri, elektrik ve elektronik ve makine üzerinde genel amaçlı ve programlanabilir modern sistemlerdir. Temelleri günümüzden 1000 yıl öncesine – El Cezeri (1136-1208) – dayanmaktadır. Günümüzde ise endüstriyel anlamda baktığımız zaman robotlar giderek artan bir popülerlik kazanmaktadır. Bunun sebebi ise endüstriyel robotun standartlarda yer alan tanımı gereği sabit veya hareketli olarak üç veya daha fazla eksenden oluşan ve programlanabilen, otomatik olarak kontrol edilen bir sistem olmasıdır.

Mitsubishi robotları yeniden programlanabilir ve otomatik olarak çalışabilmesi sayesinde otomasyon sektöründe çokça tercih edilmektedir. Robotlar sayesinde işlem ve üretim hattının kontrolünde gerekmediği durumlarda insan müdahalesi olmadan mekanik işlemlerin önceden programlandığı gibi otomatik olarak yapılması sağlanmaktadır.

Güç

Mitsubishi robotlarının tercih etme sebepleri arasında ilk olarak fiziksel özellikleri zorlayan ağır ve büyük iş koşullarında rahatlıkla çalışabiliyor olmalarını söyleyebiliriz. Yapılacak işin türüne göre maksimum tork ve yük ağırlığı hesabı yapıldıktan sonra seçilen bir Mitsubishi robotu sayesinde çalışan hayatını tehlikeye atmadan, tehlikeli koşullarda bile üretiminizin devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Hassasiyet

Sahip oldukları yüksek hassasiyet sayesinde ürün kalitesinde belirli bir standardı korurlar. Standartlaşmış üretim hattı sayesinde bozuk üretim miktarında ciddi oranlarda azalmalar yaşanırken hammadde israfı ve bunun takibinde de üretim maliyetleri ciddi oranda azalır.

Yeniden Programlanabilme

Üretim hattınızda ürettiğiniz bir ürünün üretimi için almış olduğunuz robot o iş bittikten sonra atıl durumda kalmaz, yeniden programlanarak istenilen işe kolayca adapte edilebilir. Bu sayede devamlı hale getirdiğiniz sistemlerde tercih edilmesi oldukça avantaj sağlar.

Sürekli Çalışabilirlik ve Entegrasyon

Çalışanlar tarafından oluşacak aksiliklerden etkilenmeden, önceden programlandığı şekilde 7/24 çalışmaya devam ederler. Bu sayede devamlı bir üretim hattı elde edilmiş olur. Üretim hattının devamlılığı hızlı ve ürün kalitesini düşürmeden olacağı için getirileri gözle görülür şekilde olacaktır.

Aynı zamanda Mitsubishi robotları aynı ortamda çalıştıkları zaman birbirleriyle kolaylıkla entegre olarak sorunsuz bir şekilde üretimin devam etmesine yardımcı olurlar. Aksi bir durum oluşması durumunda bu bilgiyi de diğer bağlı cihazlara ileterek yapmaları gereken işlemleri buna göre ayarlamaları sağlanabilir.

Uzaktan Kontrol

Mitsubishi robotları sürekli olarak ana kontrol ünitesi üzerinden kontrol edilebilir ve bu sayede robotun yanına gitmeden içerisinde değişiklik yapılabilir. Aynı zamanda robot içerisinde toplanan veriler bir yönetim birimin tarafından işlenerek daha detaylı bir raporlama sunulabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=wtbTNdd5FUg

Yazar

Aksa Otomasyon

Aksa Otomasyon firması, öncelikli olarak "Endüstriyel Otomasyon" alanında faaliyet göstermektedir. Bayiliğini ve Sistem Entegratörlüğünü yaptığı dünyanın önde gelen firmaların otomasyon ürünlerini ivedilikle sağlarken, diğer yandan itinayla çözüm önerileri sunmaya çalışmaktadır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir